Microfinancieringsproject Startwijzer zet dromen om in concrete ondernemingen

´Met een beetje hulp van de juiste personen en een mogelijk microkrediet kreeg ik bij startwijzer de kans om mijn droom om te zetten in een concrete onderneming, een buitenschoolse opvang.' Dit vertelde Barbara Groenland tijdens het werkbezoek van prinses Máxima en staatssecretaris Heemskerk aan het Microfinancierings (MF)-ondernemerspunt Startwijzer in Hoorn.

Prinses Máxima en Heemskerk lieten zich bij Startwijzer informeren over de inzet van microfinanciering bij startende ondernemers.

Kledingrek

Tijdens het bezoek vertelden ondernemers hoe zij met microfinanciering een onderneming op kunnen zetten. Dankzij een coachingstraject kon Arjan Kaan bijvoorbeeld in 2005 zijn bedrijf Soopl starten. Uit eigen ervaring met kledingrekken besloot Arjan een kledingrek te ontwikkelen dat makkelijk mee te nemen is en flexibel rijdt. Inmiddels heeft hij vijf mensen in dienst en reist hij de hele wereld over. Malika Benazz en Fatima Zahra Kim zijn net klaar met het ondernemersplan waarmee zij een microkrediet hebben aangevraagd. Als alles goed gaat starten zij binnenkort met hun eigen kledingwinkel.

Coaching

Microfinanciering in Nederland is er voor mensen met goede ideeën, die hulp nodig hebben bij de uitwerking van hun plannen of bij een bank niet terecht kunnen. Met coaching én krediet krijgen zij de kans goede plannen waar te maken.

Startwijzer richt zich voornamelijk op mensen die met werkloosheid bedreigd worden, starters op de arbeidsmarkt en bestaande ondernemers die extra ondersteuning kunnen gebruiken.