Opening Flying Centre in Militaire Luchtvaart Museum

Het Militaire Luchtvaart Museum (MLM) in Soesterberg opent 10 februari het Flying Centre. Deze attractie laat bezoekers de kunst van het vliegen ervaren. Daarnaast komen in het Flying Centre de verschillende aspecten van het vliegerschap aan bod.

Het MLM biedt met het Flying Centre een unieke ervaring. De bezoeker doorloopt een vliegeropleiding waarbij aan de hand van een instructiekaart opdrachten worden uitgevoerd. De deelnemer komt er zo achter of hij of zij het in zich heeft om vlieger te worden. Wanneer alle opdrachten met goed resultaat zijn uitgevoerd, beloont het Militaire Luchtvaart Museum (MLM) dit met een vliegbrevet.

Opleiding in 6 zones

De opleiding bestaat uit zes zones:

  • De Start-zone bestaat uit voorbereidingen op de grond, voorafgaand aan het vliegen.
  • In de Test-zone wordt gehoor, gezichts- en reactievermogen van de kandidaat getest. De persoon leert hier tevens het NAVO-spelalfabet.
  • In de Technology-zone komen alle technieken aan de orde waarmee een vliegtuig in de lucht blijft.
  • De Simulation-zone: in de zweefvlieg- of F-16 simulator wordt de kandidaat geoefend in het vliegen.
  • De Survival-zone bereidt de aspirantvlieger voor op een veilige landing met parachute, waarna hij in een Lynx-reddingshelikopter een reddingsactie uitvoert.
  • De Mission-zone is het laatste gedeelte van de opleiding. In deze zone vliegt de klaargestoomde vlieger zelf een missie.

Het Flying Centre is gemaakt voor kinderen van 8 tot 14 jaar, maar ook voor jongere kinderen en volwassenen is er veel te beleven. Op 10 februari is het Flying Centre vanaf 13.00 uur geopend voor publiek. De toegang is gratis.