Kamerbrief inzake beantwoording vragen van het lid Boekestijn over de bijeenkomst Ontwikkelingssamenwerking.nu

Graag bied ik u hierbij de antwoorden aan op de schriftelijke vragen gesteld door het lid Boekestijn over de bijeenkomst Ontwikkelingssamenwerking.nu. Deze vragen werden ingezonden op 26 oktober 2009 met kenmerk 2009Z19339.

De Minister voor Ontwikkelingssamenwerking,

Bert Koenders

Antwoorden van de heer Koenders, Minister voor Ontwikkelingssamenwerking op vragen van het lid Boekestijn (VVD) over de bijeenkomst Ontwikkelingssamenwerking.nu.

Vraag 1

Kunt u de Kamer inlichten of er bij de aanbesteding van ‘Communicatie Millenniumdoelen’ gebruik is gemaakt van een raamovereenkomst? 1)

Antwoord

Ja.

Vraag 2
Bent u, indien er gebruik is gemaakt van een raamovereenkomst, bereid deze aan de Kamer toe te zenden om te kunnen beoordelen of het evenement Ontwikkelingssamenwerking.nu daar inderdaad “onder” gebracht mag worden conform de aanbestedingsregelgeving?

Antwoord

De raamovereenkomst ‘Communicatie Millenniumdoelen’ is de standaardovereenkomst zoals deze wordt gebruikt door de Dienst Publiek en Communicatie van het ministerie van AZ. Deze raamovereenkomst treft u hierbij aan. In bijlage 1 van de overeenkomst is de beleidsdoelstelling omschreven die richtinggevend is voor de werkzaamheden van het bureau. Deze luidt: “Het vergroten van de actieve betrokkenheid van en inzet door maatschappelijke organisaties, groepen en individuen bij het behalen van de Millennium Ontwikkelingsdoelen in 2015.” Het evenement Ontwikkelingssamenwerking.nu valt daar onder.

Informatie over de specifieke werkzaamheden is opgenomen in de offerte die het bureau voor deze aanbesteding heeft ingediend.

Ook zend ik u de ‘aankondiging van opdracht’ en de 'aankondiging van de gegunde opdracht', zoals deze zijn gepubliceerd op de officiële aanbestedingssite van de EU (http://ted.europa.eu) en op www.aanbestedingskalender.nl. Deze aankondigingen geven een omschrijving van de vergunde werkzaamheden en het bureau waaraan deze werkzaamheden zijn gegund.

Bijlagen:

- Raamovereenkomst ‘Communicatie Millenniumdoelen’

- Aankondiging van opdracht ‘Communicatie millenniumdoelen’

- Aankondiging van de gegunde opdracht ‘Communicatie millenniumdoelen’

1) In antwoord op vragen met kenmerk 2009Z17495, ontvangen 16 oktober 2009, stelt de minister dat de aanbesteding van ‘Communicatie Millenniumdoelen’ heeft plaatsgevonden binnen de kaders van de Europese aanbesteding.