Kamerbrief over uitvoering van de motie Peters/Van Bommel over nucleaire ontwapening als onderdeel van de agenda van de herziening van het strategisch concept van de NAVO

Graag informeer ik u in reactie op het verzoek van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken van 3 september 2009 met kenmerk 2009Z15733/2009D40873 als volgt over de uitvoering die ik heb gegeven aan de motie Peters/Van Bommel (28676, nr. 78) inzake nucleaire ontwapening als onderdeel van de agenda van de herziening van het strategisch concept van de NAVO.

Zoals bericht in het verslag van de NAVO-top in Straatsburg en Kehl (mijn brief met kamernummer 28676, nr. 83) heb ik overeenkomstig het dictum van de motie tijdens de top naar voren gebracht dat juist een op veiligheid gerichte organisatie als de NAVO zich ook moet richten op nucleaire en conventionele ontwapening. Dit heeft een prominente plaats gekregen in de Verklaring inzake Bondgenootschappelijke Veiligheid. Mede op mijn aandringen is overeengekomen dat de NAVO zich ter zake meer zal inzetten. Ik zal dit onderwerp in de discussies rondom de herziening van het Strategisch Concept van de NAVO blijven aansnijden en u op de hoogte stellen van ontwikkelingen ter zake.

De Minister van Buitenlandse Zaken,

Drs. M.J.M. Verhagen

Pagina 1 van 1