Minister Verburg ontvangt kampioenen tuinaanleg

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft een cheque van euro 1000 overhandigd aan Frank van Haastert en Job de Visser. De twee studenten uit het groen onderwijs hebben verschillende prijzen gewonnen bij beroepenwedstrijden in tuinaanleg.

In september 2009 wonnen zij zilver bij de WorldSkills in Calgary (Canada) en in september 2008 wonnen Frank van Haastert en Job de Visser goud bij de EuroSkills in Rotterdam. De twee studenten, die inmiddels hun opleiding tot hovenier aan Edudelta College hebben afgerond, zijn ook twee keer Nederlands kampioen tuinaanleg geweest.

De opdracht tijdens de WorldSkills in Calgary was om een Canadese 'losse' tuin te ontwerpen met elementen van natuur en reliëfverschillen. Van Haastert en De Visser hebben die reliëfverschillen aan de achterkant opgevangen door een muur. In de tuin hadden zij een droge rivier met grind en keien gemaakt. Het Nederlandse team heeft zilver gekregen omdat het opviel door organisatie, planning en maatvoering.

Aan de cheque van euro 1000 is een opdracht verbonden die ze kunnen uitwerken binnen hun huidige studie aan HAS Den Bosch.

Het ministerie van LNV levert, net als het ministerie van OCW, een financiële bijdrage aan de beroepenwedstrijden via Skills-Netherlands. Minister Verburg vindt zulke wedstrijden belangrijk omdat deze bijdragen aan de oriëntatie van vmbo-leerlingen, de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs en internationale uitwisseling van kennis en ervaring in beroepen.

Naast persberichten kunt u zich ook abonneren op 'onderwerpen'. Klik daarvoor op abonneren.