Correctie op kostenregeling Wet toezicht accountantsorganisaties 2010 eenmalige handelingen

Directie Financiële Markten

28 januari 2010, nr. FM2010/228, Staatscourant 2010, 2047

Correctie op regeling van de Minister van Financiën tot vaststelling voor 2010 van de bedragen, bedoeld in artikel 6 van de Regeling toezichtkosten Wet toezicht accountantsorganisaties


De Minister van Financiën,

Gelet op artikel 6 van de Regeling toezichtkosten Wet toezicht accountantsorganisaties;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 2, derde lid, van de regeling van de Minister van Financiën van 14 december 2009 tot vaststelling voor 2010 van de bedragen, bedoeld in artikel 6 van de Regeling toezichtkosten Wet toezicht accountantsorganisaties (Stcrt. 19840) komt te luiden:

3. Het bedrag, bedoeld in artikel 2, tweede lid, van de Regeling toezichtkosten Wet toezicht accountantsorganisaties, wordt vastgesteld op € 1.050 voor een betrouwbaarheidstoets.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.
Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Financiën,
Wouter Bos

Toelichting

Het tarief voor een toetsing van de betrouwbaarheid als bedoeld in artikel 2, tweede lid van de Regeling toezichtkosten Wet toezicht accountantsorganisaties wordt aangepast van € 875 naar € 1.050. Reden voor de correctie is dat er in eerste instantie per abuis een onjuist tarief in de regeling was opgenomen. Door deze correctie is het tarief ook in lijn met het bedrag genoemd in artikel 3, derde lid, van de regeling. Vanzelfsprekend heeft deze wijziging geen gevolgen voor bedragen die reeds bij onherroepelijke beschikking in rekening zijn gebracht.

De Minister van Financiën,
Wouter Bos