Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken 15 t/m 19 februari 2010.

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk

Minister Maria Van der Hoeven

Maandag 15 februari

15.30 - 17.30 uur
Toespraak tijdens het symposium over Kennisvalorisatie bij Hogeschool Saxion, De minister gaat in op het belang van het delen van kennis, het belang van nauwe samenwerking in de (Eu)regio en daarbuiten en het belang te weten wat er speelt in de maatschappij.
Locatie: Saxion Hogeschool, Handelskade 75 in Deventer

Woensdag 17 februari

11.00- 13.00 uur
Algemeen overleg Raad van Concurrentievermogen en EU 2020
Locatie: Tweede Kamer in Den Haag

16.30 - 17.30 uur
Lancering Innovatieprogramma Diensteninnovatie en ICT. Met dit programma wordt het ontstaan van nieuwe diensten, kennis en samenwerkingsverbanden gestimuleerd, zodat er een effectief ecosysteem voor diensten ontstaat.
Locatie: Dialogues House, Toren D, eerste verdieping, ABN AMRO gebouw Foppingadreef 26 in Amsterdam

Donderdag 18 februari

11.00 - 12.00 uur
Algemeen overleg Informele Raad Regionaal Beleid
Locatie: Tweede Kamer in Den Haag

14.45 - 15.15 uur
Het leggen van de eerste milieuvriendelijke baksteen van het nieuwe BE-Basic consortium. Het consortium bestaat uit 11 universiteiten, 3 onderzoeksinstellingen en 10 bedrijven, waarvan er zes behoren tot het mkb. Benzine, maar ook kunststoffen verwerkt in auto's, verpakkingsmaterialen en huishoudartikelen, al deze producten zijn gemaakt van grondstoffen gebaseerd op aardolie. Niet lang meer, als het aan het nieuwe BE-Basic consortium ligt. Producten gemaakt van hernieuwbare groene grondstoffen hebben de toekomst. Hierdoor is men minder afhankelijk van de eindige olievoorraad. Ook draagt dit bij aan een vermindering van de CO2 uitstoot en biedt het enorme kansen voor de economie.
Locatie: Glazen Zaal, Prinsessegracht 26 in Den Haag

Staatssecretaris Frank Heemskerk

Woensdag 17 februari

Middag & avond
Werkbezoek aan Hilversum. Op het programma staan onder meer een ontmoeting met de lokale ondernemersvereniging en bijwonen van de officiële start van een Hilversumse Bedrijfsinvesteringzone (BIZ).
Locatie: Hilversum diverse locaties

Donderdag 18 februari

11.00-12:15
Speech op de Erasmus Universiteit voor studenten over globalisering en de aanpak van de crisis.
Locatie: Rotterdam

12.30-13.30
Werkbezoek aan radiostation FunX.
Locatie: Rotterdam

Voor meer informatie zijn de gegevens van de woordvoerders te vinden op de pagina van EZ. Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Directie Communicatie: (070) 379 6442.