Balkenende naar Olympische Winterspelen in Vancouver

Minister-president Balkenende brengt van 11 t/m 13 februari een bezoek aan de Olympische Winterspelen in Vancouver. Tijdens dit bezoek woont de minister-president verschillende wedstrijden bij.

Ook heeft hij ontmoetingen met Nederlandse atleten en supporters. Daarnaast spreekt de minister-president met Canadese veteranen die in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gevochten en met vertegenwoordigers van het Nederlandse en Canadese bedrijfsleven.

Tijdens zijn ontmoeting met Nederlandse supporters ontvangt minister-president Balkenende op donderdag 11 februari samen met Erica Terpstra de eerste van 350 fietsen waarmee de supporters zich kunnen verplaatsen tussen the Oval, waar het schaatsen plaatsvindt en het Holland Heineken House.

Vrijdag 12 februari heeft minister-president Balkenende een ontmoeting met familieleden van de Nederlandse atleten, ontmoet hij een aantal First Nations Chiefs die officieel gastheer van de Spelen zijn en woont hij de openingsceremonie bij in het BC Place Stadium.

Op zaterdag 13 februari staat een bezoek aan het Olympisch Dorp op het programma. Daarnaast heeft de minister-president een ontmoeting met Canadese veteranen die 65 jaar geleden betrokken waren bij de bevrijding van Nederland in 1944-1945. Als eerbetoon biedt hij hen een speciale herdenkingspenning aan. Tijdens deze bijeenkomst zijn ook scholieren van de Delta Secondary School aanwezig. Zij zullen in mei Nederland bezoeken om deel te nemen aan de plechtigheden rond 65 jaar bevrijding.

Aansluitend aan het bezoek van de minister-president brengt staatssecretaris Bussemaker van 13 t/m 18 februari 2010 een bezoek aan Vancouver.

Vancouver, 11 februari: Voorafgaand aan de Spelen bezoekt de minister-president de studio van Radio 538 waar dj Edwin Evers een liveprogramma presenteert vanuit het Holland Heineken House. © foto ANP, Robert Vos

Vancouver, 12 februari: Minister-president Balkenende ontmoet familieleden van de Nederlandse atleten. Op de foto is hij samen met voorzitter Erica Terpstra van NOC/NSF in gesprek met de vader en moeder van schaatser Ronald Mulder. © foto ANP, Olaf Kraak.

Vancouver, 13 februari: De minister-president ontmoet Canadese veteranen die 65 jaar geleden betrokken waren bij de bevrijding van Nederland. © foto Kent Kallberg