Best practices voor jaarverslagen scholen

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt heeft een website gelanceerd met 20 best pratices die scholen kunnen helpen de jaarverslagen van schoolbesturen te verbeteren.

Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst van het project 'Verantwoorden van Klasse(n)' dat op 11 februari werd georganiseerd. Dit project wordt in samenwerking met het Ministerie van OCW georganiseerd door de VO-raad en de PO-Raad.

Doel van het is schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs te helpen om de kwaliteit van het jaarverslag te verbeteren en hen te stimuleren het jaarverslag te benutten om een dialoog aan te gaan met de belanghebbenden in de omgeving. In totaal hebben 180 schoolbesturen deelgenomen aan dit project.
De belangrijkste bevindingen en de best practices die voortkwamen uit de beoordelingen van deze 180 deelnemers zijn nu gebundeld op de website www.verantwoordenvanklassen.nl

"Door het breed beschikbaar stellen van best practices leren scholen van elkaar. Een goed jaarverslag is de start van een constructieve discussie over de werkwijze binnen de schoolorganisatie en daar hebben school, ouders en samenleving baat bij," aldus Van Bijsterveldt.

In het kader van dit project konden schoolbesturen hun jaarverslag 2008 inzenden. Tijdens de bijeenkomst werd de prijs uitgereikt voor het beste jaarverslag.