Militairen zetten school in de verf

Militairen van de Alpha-compagnie van de landmachteenheid op Curaçao zetten deze week de Maria Auxiliadoraschool in Santa Maria in de verf. De groep is de tweede eenheid die een opknapbeurt van de school voor haar rekening neemt.

In oktober 2009 heeft de Bravo-compagnie een deel van de school onder handen genomen. Landmachteenheden zijn in een viermaandelijks roulatieschema aanwezig op het Antilliaanse eiland om de taken van het Commandement der Zeemacht in het Caraïbisch Gebied (CZMCARIB) te ondersteunen.

'Meest dankbare wat er bestaat'

De directrice van de school, Ilse Lobato, glundert van geluk: "Ik ben heel erg blij met het werk van de militairen want deze school is echt aan een opknapbeurt toe". Twee weken lang werken de militairen, in het kader van de civiel-militaire samenwerking, aan het opknappen van de school. De commandant van de Alfa compagnie, kapitein Martijn Clarenbeek, juicht het project toe: "Het is een leuk moment om iets te kunnen betekenen voor het eiland als gast. Iets doen voor kinderen is het meest dankbare wat er bestaat."

Derde roulatie

Wanneer de Alfa compagnie wordt afgelost door de derde roulatie zal ook het project worden overgedragen. Een gedeelte van de school is inmiddels geschuurd en geschilderd, onkruid is weggehaald en bomen zijn gesnoeid. "Wij zijn zeer tevreden met deze bijdrage", besluit de directrice.