Verbetering personeelsvoorziening land-en tuinbouw

Sterke regionale samenwerking, tijdig benaderen van werkzoekenden en werkgevers en aanscherping van het sanctiebeleid kunnen gaan zorgen voor een betere vacaturevervulling in de land-en tuinbouw met binnenlands aanbod. Ook een nieuwe oogstkalender en een imagocampagne om de positieve kanten van het werken in de agrarische sector te belichten zijn onderdeel van de maatregelen voor een betere personeelsvoorziening.

Met een pilotonderzoek zal bovendien worden nagegaan of de aanpak van de personeelsproblematiek en de advisering door diverse instanties adequaat genoeg is geweest. De resultaten uit dit onderzoek kunnen wervingsinspanningen van werkgevers en de dienstverlening van arbeidsmarktintermediairs verbeteren.

Dit alles staat in een brief van minister Donner aan de Tweede Kamer. Een onderzoek van de Inspectie Werk en Inkomen naar de inzet van gemeentelijke sociale diensten en het UWV bij vacaturevervulling en een plan van aanpak van UWV en LTO zijn als bijlage bij de brief gevoegd.

Lees hier (in pdf-formaat) de brief van minister Donner aan de Tweede Kamer, het onderzoek van de Inspectie Werk en Inkomen en het plan van aanpak van UWV en LTO