Jupiler League introduceert BlaasBob-competitie

De BlaasBob-competitie gaat op 19 februari van start in de Jupiler League. Tot het eind van het seizoen wordt wekelijks de BlaasBoBgame gespeeld tijdens de rust van de zogenaamde ‘Match of the Week’.

Met dit initiatief vragen Jupiler, Coöperatie Eerste Divisie en het ministerie van Verkeer en Waterstaat (VenW) aandacht voor het feit dat alcohol en verkeer niet samengaan: zorg ook bij het bezoek van een voetbalwedstrijd voor een Bob als je een glaasje wilt drinken. De ‘aftrap’ van de BlaasBob-competitie wordt verricht door Peter de Wolf, directeur van de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA).

Succesvol

De BlaasBoBgame is een ludiek spel in het kader van de succesvolle BoB-campagne. Dit spel werd al eerder gehouden op de Oranjecamping tijdens het EK 2008 in Zwitserland. Het doel van deze meerjarige voorlichtingscampagne is het tegengaan van rijden onder invloed. Het rijden onder invloed in Nederland neemt ook daadwerkelijk gestaag af. Zo steeg het percentage nuchtere bestuurders van 90,2 % tot 93,2% in de periode 2000 – 2008.

Blaas-Bob-Competitie

Bij de BlaasBoBgame spelen twee teams van drie personen –uiteraard met Bob’s- tegen elkaar en proberen met accublazers een bal bij elkaar in het doel te spelen. Op deze manier wordt de BoB-boodschap wekelijks onder duizenden personen binnen de doelgroep verspreid. Bovendien sluit de BlaasBoBgame aan bij het thema voetbal en biedt deze naast de serieuze ondertoon ook een stuk entertainment voor toeschouwers en deelnemers.