'Fata morgana' op Huishoudbeurs trekt veel bekijks

De Defensieorganisatie trekt deze week veel bezoekers op de Huishoudbeurs. Het zijn vooral moeders en dochters die zich in de RAI in Amsterdam laten informeren over de krijgsmacht. Enige verbazing is er wel over de Duizend-en-een-nacht sfeer die de stand uitstraalt.

“Het Oosterse woestijnuiterlijk sluit aan bij het jaarthema van de Huishoudbeurs: ‘De Nederlandse vrouw is werelds’”, vertelt eerste luitenant Eric Arts, een van de wervers van Defensie. “We willen laten zien dat de krijgsmacht wereldwijd inzetbaar is. Al snel bleek het bij de bezoekers vooral associaties met Uruzgan op te roepen. Daar komen ook veel vragen over. Bijvoorbeeld van moeders die zo’n missie niets voor hun zoon of dochter vinden, of juist van wie de eigen zoon of man momenteel op uitzending is.”

Werving

De wervers van marine, luchtmacht en landmacht, waaronder ook veelal vrouwelijke parttime-wervers van 400 Geneeskundig Bataljon, proberen alle vragen te beantwoorden. Daarnaast vertellen ze honderduit over de mogelijkheden voor een baan bij Defensie.

Staatssecretaris

Woensdagmiddag sloot staatssecretaris De Vries zich bij hen aan. Ook hij sprak met de bezoekers en liet weten dat Defensie ook vrouwen voldoende mogelijkheden biedt voor het uitdagende werk.

De Huishoudbeurs duurt nog tot en met 21 februari.