Cramer en Van der Laan bieden ontslag aan

De PvdA-bewindslieden zijn uit het kabinet gestapt. Minister Jacqueline Cramer (Ruimte en Milieu) en minister Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) hebben inmiddels hun ontslagbrief ingediend bij de minister-president. Hieronder volgt een korte verklaring van beide ministers.

"Het kabinet is er afgelopen nacht niet in geslaagd overeenstemming te bereiken over de toekomstige betrokkenheid van Nederland bij de wederopbouw van Afghanistan. Het meningsverschil over de militaire missie in de provincie Uruzgan bleek niet te overbruggen. Als gevolg van de ontstane politieke situatie hebben de ministers en staatssecretarissen van PvdA- huize hun ontslag ingediend. De overige bewindslieden stellen hun portefeuille ter beschikking. De komende dagen zal Hare Majesteit de Koningin consultaties voeren en vervolgens een besluit nemen over de vervolgstappen. In afwachting daarvan blijven wij in functie. Via deze site zult u op de hoogte gehouden worden. Wij betreuren het dat het zover heeft moeten komen. Vanaf deze plaats danken wij u voor de betrokkenheid bij ons werk die u getoond heeft."

Jacqueline Cramer,

Minister van Ruimte en Milieu

Eberhard van der Laan,

Minister voor Wonen, Wijken en Integratie

"Het kabinet is er afgelopen nacht niet in geslaagd overeenstemming te bereiken over de toekomstige betrokkenheid van Nederland bij de wederopbouw van Afghanistan. Het meningsverschil over de militaire missie in de provincie Uruzgan bleek niet te overbruggen. Als gevolg van de ontstane politieke situatie hebben de ministers en staatssecretarissen van PvdA- huize hun ontslag ingediend. De overige bewindslieden stellen hun portefeuille ter beschikking. De komende dagen zal Hare Majesteit de Koningin consultaties voeren en vervolgens een besluit nemen over de vervolgstappen. In afwachting daarvan blijven wij in functie. Via deze site zult u op de hoogte gehouden worden. Wij betreuren het dat het zover heeft moeten komen. Vanaf deze plaats danken wij u voor de betrokkenheid bij ons werk die u getoond heeft."

Jacqueline Cramer,

Minister van Ruimte en Milieu

Eberhard van der Laan,

Minister voor Wonen, Wijken en Integratie