Uruzgan scoort met opening sportpark in Deh Rawod

Onder grote belangstelling van lokale leiders en Afghanen uit de omgeving hebben brigadegeneraal Kees van den Heuvel, commandant van Task Force Uruzgan, en zijn evenknie civiel vertegenwoordiger Jennes de Mol, gisteren een sportpark overgedragen aan de lokale bevolking. Dit gebeurde op symbolische wijze met een potje doelschieten.

Op verzoek van de lokale bevolking in Deh Rawod is de laatste maanden hard gewerkt aan de opbouw van het voetbalveld. De opening is een mijlpaal: het is het eerste officiële sportterrein in Uruzgan.

Belangrijk voor Uruzgan

De minister van sport van Uruzgan, de heer Rouhullah, onderstreept het belang van sport voor de jeugd: “Investeren in de jeugd is investeren in de toekomst van het land. De jeugd vormt de basis voor een stabiele en vreedzame toekomst voor Uruzgan, gezonde jongeren zijn een voorwaarde voor een gezonde toekomst.”

Het sportterrein is volgens brigadegeneraal Kees van den Heuvel “een schot in de roos en sport is een sleutel tot enthousiasme en samenwerking.” Jennes de Mol concludeert: ”Sport verbroedert, en mensen die sporten zijn niet aan het vechten. Uruzgan scoort met dit sportveld.”

Na afloop van de opening duelleerde een Afghaans team tegen Nederland. Het was een spannend toernooi. De Afghaanse kinderen genoten duidelijk met volle teugen van hun nieuwe voetbalveld. Afghanistan won van Nederland met 1-0.