Minister Van der Hoeven en Prins van Oranje brengen bezoek aan regio Yamal.

Minister Van der Hoeven en Prins van Oranje brengen bezoek aan regio Yamal.

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken brengt van 23 tot 25 maart a.s. samen met de Prins van Oranje en vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven een werkbezoek aan de Russische regio Yamal.
Dit werkbezoek vindt plaats op uitnodiging van de Russische vice-premier Zoebkov.
Belangrijkste doel van de reis is om te verkennen of er een rol is weggelegd voor het Nederlandse bedrijfsleven bij het duurzaam ontwikkelen van het Yamal en Karazee-ebied.

De minister en de Prins van Oranje worden vergezeld door CEO`s van een groot aantal Nederlandse bedrijven uit de energie-, water-, transport- en off-shore sectoren.
De delegatie reist op 23 maart van Moskou naar de stad Novyj Urengoj. Vandaar worden op 24 maart het Zapolyarnoe-gasveld en de nabijgelegen Centrale Gasverwerkings Unit bezocht. Het vertegenwoordigde Nederlandse bedrijfsleven organiseert diezelfde dag in Novyj Urengoj gezamenlijk met Gazprom een seminar over duurzame ontwikkeling van de gasvelden in het Yamal- en Karazee-gebied.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Job Frieszo, 070 3796120, of j.frieszo@minez.nl
Belangstellenden die de reis willen verslaan wordt verzocht uiterlijk voor vrijdag 1700 uur te reageren.

Deelname is onder nadrukkelijk voorbehoud van toestemming die nog moet worden verleend door de Russische autoriteiten. Tevens moeten met autoriteiten nog afspraken worden gemaakt over vervoersmogelijkheden en de reis- en verblijfkosten.