Meer dan 3000 stemmen in het online opvoeddebat

Sinds 11 februari hebben meer dan 3.000 bezoekers hun stem uitgebracht in het online opvoeddebat. Ongeveer tweederde van de stemmers is het eens met de stelling ‘Pubers hebben tot hun 25e steun en sturing nodig.’ Honderden bezoekers hebben tevens een reactie achtergelaten.

Bezoekers die het eens zijn met de stelling, geven onder meer aan dat de hersenen van jongeren pas op hun 25e zijn uitgerijpt en dat jongeren moeilijk de gevolgen van hun daden kunnen overzien.

Argumenten van bezoekers die ‘oneens’ hebben gestemd, zijn onder meer dat steun en sturing niet gebonden is aan leeftijd en dat hoe langer een jongere ondersteuning krijgt, des te moeilijker het wordt om op eigen benen te staan.

Er zijn ook reacties geplaatst van mensen die de stelling te algemeen vinden, bijvoorbeeld: ‘De ene jongere heeft steun en sturing nodig tot z’n 25e, de ander is op z’n 20e volledig onafhankelijk.’

Online Opvoeddebat

Het Opvoeddebat is een initiatief van het ministerie van Jeugd en Gezin. Doel is om opvoeders met elkaar in contact te brengen en opvoeding bespreekbaar te maken. Dit kan onder andere door online uw mening te geven over stellingen rondom opvoeding. U kunt nu nog stemmen op de stelling 'Pubers hebben tot hun 25e steun en sturing nodig'. Vanaf half maart staat er een nieuwe stelling centraal, rondom het thema 'opvoeding en omgeving'.

Geef ook uw mening in het online opvoeddebat .