Circulaire Samenloop uitkering en vergoeding raadslidmaatschap

Het UWV heeft onlangs onderzoek gedaan naar raadsleden die een uitkering of voorziening van UWV ontvangen. De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat raadsleden met een uitkering de activiteiten als raadslid niet in alle gevallen op juiste wijze aan UWV doorgeven. Algemene informatie over deze verplichting om nevenwerkzaamheden te melden, wordt verstrekt bij de aanvraag voor een uitkering of voorziening.

In de brief aan de Tweede Kamer van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de regelovertreding van raadsleden met een uitkering werd niet uitgesloten geacht dat de wijze van informatievoorziening over de rechten en plichten van uitkeringsgerechtigde raadsleden mede debet kan zijn aan de geconstateerde regelovertreding. In verband daarmee wordt in deze
circulaire nadere uitleg gegeven over het doorgeven van informatie aan UWV wanneer u naast uitkeringsgerechtigde ook raadslid bent.

De onderstaande informatie is ook van belang voor Statenleden die een uitkering ontvangen. Vandaar dat deze circulaire ook aan deze ambtsdragers is gericht.