Maak werk van je talent op SkillsMasters

In aanwezigheid van 11.000 uitzinnige leerlingen en rapper Ali B opende staatssecretaris Marja van Bijsterveldt donderdagochtend de SkillsMasters in Ahoy Rotterdam.

Op de SkillsMasters kunnen vmbo'ers en mbo'ers ontdekken wat het beroepsonderwijs en de beroepspraktijk allemaal te bieden heeft. "Ontdek je talent en laat je inspireren tijdens dit prachtige evenement. Want een goede oriëntatie gaat vooraf aan de juiste studie- en beroepskeuze", maakte Van Bijsterveldt de jongeren duidelijk.

Tijdens de SkillsMasters brengen vmbo'ers en mbo'ers hun talenten in praktijk tijdens de vakwedstrijden. In deze wedstrijden laten tientallen leerlingen hun beste kant zien op het terrein van onder meer mode, verpleegkunde, stukadoren, cross media en koken. Op zaterdag 6 maart worden de winnaars bekend gemaakt, waarvan de winnende mbo'ers kans maken om later dit jaar deel te nemen aan de EuroSkills in Portugal.

Van Bijsterveldt zette ook het stageteam in de schijnwerpers dat Nederland vertegenwoordigt tijdens de World Expo in Shanghai. In totaal lopen 152 studenten op de World Expo stage in 19 verschillende functies: van chefkok en vipgastheer tot camerajournalist en host. Samen met het team professionals vormen de studenten het visitekaartje voor zo'n 7 miljoen te verwachten bezoekers op het Nederlandse paviljoen. Na een intensieve selectieprocedure zijn de studenten met een Chinese taal- en cultuurtraining en teambuilding voorbereid op hun stageperiode in Shanghai. De eerste groep Nederlandse studenten vertrekt op 10 april naar China.