Generaal van Uhm opent Huisartsbeurs 2010

Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm heeft vanmorgen in de Rotterdamse Ahoy de Huisartsbeurs 2010 geopend. Hij deed dat samen met de voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging Steven van Eijck

Na de opening overhandigde Van Eijck het eerste exemplaar van de brochure ‘Handreiking Huisartsenzorg voor militairen en veteranen’ aan Van Uhm. Vervolgens sloegen beide mannen naar oud militair ceremonieel gebruik letterlijk de laatste hand aan een speciaal door de landmacht gebouwde overspanning. Deze symboliseert de geslagen brug tussen huisartsen en Defensie.

De zevende editie van de Huisartsbeurs kreeg als thema de 'Toekomst in de praktijk'. Het betreft een toekomst waarin de huisartsenzorg te maken krijgt met nieuwe technologische innovaties, slim organiseren, afstemming en samenwerking met andere zorgverleners en instellingen. Tevens is het de bedoeling met uitwisseling van kennis te voldoen aan de toenemende zorgvraag. Samenwerken als het gaat voor de zorg van (ex)militairen is heel belangrijk. Met behulp van de speciale brochure worden huisartsen geïnformeerd over hoe de gezondheidszorg voor (ex)militairen is georganiseerd. Defensie heeft immers voor militairen een geïntegreerd zorgmodel ontwikkeld om passende zorg te bieden. Goede afstemming tussen civiele huisartsenzorg en de zorg op militair terrein is daarbij noodzakelijk. De ‘Handreiking Huisartsenzorg voor militairen en veteranen’ biedt hulp bij goede huisartsenzorg aan militairen, veteranen en hun families.

Skill Masters

Van Uhm ging aansluitend nog even bij Skill Masters langs waar Defensie zich presenteert. Via wervingstands van de Koninklijke Landmacht, Koninklijke Marine - Korps Mariniers en de Koninklijke Marechaussee levert de krijgsmacht een bijdrage aan het beroepenevenement gericht op VMBO leerlingen. Lees meer over Skill Masters in het bericht van 4 maart.