Eerste Kamer akkoord met Crisis- en Herstelwet

De Eerste Kamer heeft dinsdagnacht na een marathonvergadering ingestemd met de Crisis- en herstelwet. De wet zorgt voor kortere procedures en versnelt de uitvoering van bouw- en infraprojecten.

Het gaat daarbij onder meer om wegen, sluizen, woningen en windmolenparken. Met de wet ondersteunt het kabinet de bouwsector en de vele duizenden arbeidsplaatsen die op het spel staan. Ook bevat de wet tal van maatregelen om duurzaamheid te bevorderen.

Minister Huizinga is verheugd met de instemming van de Eerste Kamer: “Ik ben blij dat de wet een ruime meerderheid van de senaat achter zich heeft gekregen. Met de wet in de hand kunnen we de besluitvorming rondom ruimtelijke projecten zoals de Rotterdamse Stadshavens, de Noordelijke IJoever in Amsterdam of Klavertje Vier in Venlo, aanzienlijk versnellen. Dat scheelt al gauw anderhalf à twee jaar. Dat is niet alleen goed nieuws voor onze economie. Het is ook goed nieuws voor het milieu. Het wordt immers makkelijker om windmolenparken aan te leggen, of om meer werk te maken van warmte-koude-opslag.”