Europese zaken op minbuza.nl vernieuwd

Hoe zat het ook alweer? Wat doet de Raad van Europa? Wat is het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid? Wat verandert er door het Verdrag van Lissabon? En hoe gaat het met de Benelux? De teksten over Europa op www.minbuza.nl zijn vernieuwd en verfrist.

Makkelijk de weg vinden: wegwijzer
Niet alle Europese onderwerpen hebben met de Europese Unie (EU) te maken. De Raad van Europa en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens staan bijvoorbeeld geheel los van de EU. Daarom vindt u onder Europese zaken alle onderwerpen van minbuza.nl verzameld die met Europa te maken hebben.

Op de pagina 'Europese Zaken' treft u ook de link Europese Unie aan. Alle EU-onderwerpen staan nu overzichtelijk bij elkaar. In een muisklik kan naar alle EU-onderwerpen gesurft worden: van geschiedenis en actualiteiten, het standpunt van het kabinet op nieuwe voorstellen van de Europese Commissie tot en met informatie over subsidies en handige doorverwijzingen.

Vakdepartementen
Op verschillende onderwerpen vertegenwoordigen vakministers Nederland in Brussel, in de zogenaamde vakraden. Op minbuza.nl staat onder belangrijke EU-thema’s een beknopt overzicht van de betreffende vakministeries.

Extra: Europahoortbijnederland.nl
Voor discussie over de Europese Unie kunt u op de door het ministerie beheerde website Europahoortbijnederland.nl terecht. Daar vindt u, naast discussies en stellingen waarop u kunt reageren, onder meer informatie over Europa, beeldmateriaal en een overzicht van op stapel staande EU-activiteiten.