Leiders worden opleiders

Dit thema stond centraal op de eerste expertmeeting die de PPS Kennispool hield op vrijdag 12 maart in het Museum voor Communicatie te Den Haag.

Tijdens deze expertmeeting waren projectdirecteuren en contractmanagers van DBFM-projecten aanwezig, die zich in een voorbereidende-, aanbestedings- of realisatiefase bevinden. Naast kennisuitwisseling werd er een start gemaakt met het opzetten van een PPS/DBFM leertraject. Het leertraject moet medewerkers van projecten en organisaties wegwijs maken in alle beschikbare kennis en hoe zij deze kennis het beste kunnen toepassen.

Gastheer Jan van Schoonhoven (hoofd van de PPS Kennispool) voorziet meerdere expertmeetings in de toekomst, zodat alle kennis van iedereen optimaal kan worden ingezet. Jan Slager (projectdirecteur van de SAA) stelde al een onderwerp voor de volgende keer: de uit te vragen kwaliteit in de onderhoudsfase, is deze BON of niet?

Leerervaringen uit projecten

Carel van Belois en Jaap Zeilmaker, projectdirecteuren van A12 Lunetten-Veenendaal en A15 Maasvlakte-Vaanplein, gaven een korte presentatie van de stand van zaken van hun project en deelden hun leerervaringen. Men was zeer geïnteresseerd in deze projecten, want beide projecten zitten in de beslissende fase van aanbesteding.

In 2009 is het aantal PPS projecten toegenomen, maar aandachtspunt blijft het goed beleggen van kennis bij de medewerkers van RWS.

In twee groepen werd er gesproken over het opleidingsplan van het PPS/DBFM leertraject.