Openbaarmaking GLB- en GVB-subsidiegegevens 2009

Beschrijving van gegevensverwerking i.v.m. de Wet bescherming persoonsgegevens

Basisgegevens

Naam verwerking Openbaarmaking GLB- en GVB-subsidiegegevens 2009
Meldingsnummer 144981853030000:1536
Verantwoordelijke(n) Minister van LNV, voor deze de directeur Juridische Zaken

Welke gegevens van wie worden verwerkt, en waarvoor zijn die gegevens verzameld?

Betrokkene(n) Ontvangers van GLB- en GVB_subsidies
Persoonsgegevens
Soort gegevens Naam, voornamen, postcode en gemeente van subsidieontvanger.
Verzameldoel Openbaarmaking GLB- en GVB-subsidiegegevens 2009. De gegevens zijn afkomstig uit bronbestanden van de betaalorganen waarin zij oorspronkelijk zijn verzameld t.b.v. verlening en uitbetaling van GLB- en GVB-subsidies. De voornamen zijn rechtstreeks afkomstig uit de gemeentelijke basisadministratie. De gegevens zijn bedoeld om, ter verantwoording van de uitgaven, de individuele ontvangers van de subsidie te kunnen identificeren.
Soort gegevens Betaaldatum van de subsidie.
Verzameldoel Openbaarmaking van GLB- en GVB-subsidies 2009. De gegevens zijn afkomstig uit bronbestanden van de betaalorganen waarin zij oorspronkelijk zijn verzameld t.b.v. verlening en uitbetaling van GLB- en GVB-subsidies. De betaaldatum is noodzakelijk om de verschillende subsidiebedragen van elkaar te kunnen onderscheiden.
Soort gegevens Betalingen op grond van ELGF, ELFPO, FIOV en EVF.
Verzameldoel Openbaarmaking van GLB- en GVB-subsidies 2009. De gegevens zijn afkomstig uit bronbestanden van de betaalorganen waarin zij oorspronkelijk zijn verzameld t.b.v. verlening en uitbetaling van GLB - en GVB-subsidies. Deze gegevens zijn van belang, omdat op deze manier inzicht kan worden verkregen over de hoogte van de door LNV uitbetaalde subsidies.
Soort gegevens Europees fonds (ELGF, ELFPO, FIOV en EVF), regeling of boekhoudkundige post.
Verzameldoel Openbaarmaking van GLB- en GVB-subsidies 2009. De gegevens zijn afkomstig uit bronbestanden van de betaalorganen waarin zij oorspronkelijk zijn verzameld t.b.v. verlening en uitbetaling van GLB- en GVB-subsidies. Deze gegevens zijn van belang om inzichtelijk te maken op grond van welke regeling de subsidies zijn verleend, en uit welk fonds.
Soort gegevens Som vanuit de verschillende fondsen (ELGF en ELFPO) ontvangen bedragen.
Verzameldoel Openbaarmaking van GLB- en GVB-subsidies 2009. De niet-opgetelde gegevens zijn afkomstig uit bronbestanden waarin zij oorspronkelijk zijn verzameld t.b.v. verlening en uitbetaling van GLB- en GVB-subsidies. De sommen van de bedragen worden gegenereerd t.b.v. openbaarmaking en zijn van belang om de transparantie te vergroten wat het gebruik van de fondsen betreft en een goed financieel beheer van de fondsen te bevorderen.
Soort gegevens Betaalorgaan dat de betalingen heeft verricht.
Verzameldoel Openbaarmaking van GLB- en GVB-subsidies 2009. De gegevens zijn afkomstig uit bronbestanden van de betaalorganen waarin zij oorspronkelijk zijn verzameld t.b.v. verlening en uitbetaling van GLB- en GVB-subsidies. De gegevens zijn van belang om inzichtelijk te maken dat betalingen van subsidies door verschillende LNV-betaalorganen zijn uitgevoerd.
Soort gegevens Bedrijfsregistratie-nummer.
Verzameldoel Openbaarmaking van GLB- en GVB-subsidies 2009. De gegevens zijn afkomstig uit bronbestanden van de betaalorganen waarin zij oorspronkelijk zijn verzameld t.b.v. verlening en uitbetaling van GLB- en GVB-subsidies. Deze gegevens zijn uitsluitend bedoeld voor een kleine groep LNV-medewerkers voor zover noodzakelijk voor een goede taakuitoefening.
Soort gegevens Woonplaats.
Verzameldoel De gegevens zijn verzameld t.b.v. de openbaarmaking van GLB- en GVB-subsidies 2009. De gegevens zijn afkomstig uit bronbestanden van de betaalorganen waarin zij oorspronkelijk zijn verzameld t.b.v. verlening en uitbetaling van GLB- en GVB-subsidies. Dit gegeven wordt niet expliciet, maar impliciet vermeld. De mogelijkheid om te zoeken op woonplaats faciliteert het zoeken per gemeente.
Bijzondere persoonsgegevens

Wat wordt in feite met de gegevens gedaan?

Doel(en) van verwerking

  • Openbaarmaking GLB- en GVB-subsidiegegevens 2009, op grond van EG-verordening 259/2008 en artikel 8 Wob, ingevolge de beleidsregel (Stcrt. 2007, 82) en besluit dd 2 maart 2010 (Stcrt. 2010, 3446). Gegevens zijn niet voor commerciële doeleinden.
  • Berekening van de som van de uitgekeerde of ingehouden bedragen om ook opgetelde bedragen openbaar te maken zoals vereist door EG-verordening 259/2008.
  • Gebruik van BRS-nummers door een kleine groep medewerkers van LNV voor een goede taakuitoefening in het kader van beleidsanalyses en individuele zaaksbehandeling.

Gegevens worden verstrekt aan ("ontvangers")

  • Een ieder die de database raadpleegt op de LNV-website.
  • Medewerkers van LNV voor wie het, voor een goede taakuitoefening in het kader van het maken van beleidsanalyses en individuele zaaksafhandeling, noodzakelijk is om over BRS-nummers te beschikken.

Doorgifte buiten EU

Doorgifte? Ja

Bescherming bij doorgifte buiten EU

Verklaard passende bescherming?Nee

Wie is (zijn) de verantwoordelijke(n) voor de verwerking?

Adres verantwoordelijke(n)

Naam Minister van LNV, voor deze de directeur Juridische Zaken
Bezoekadres Prins Clauslaan 8
2595AJ DEN HAAG
NEDERLAND