Benoeming voorzitter Gezondheidsraad

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) mee ingestemd om mevrouw prof. dr. L.J. (Louise) Gunning-Schepers voor te dragen voor benoeming tot voorzitter van de Gezondheidsraad. De benoeming geldt voor een periode van vier jaar en gaat in op 1 september 2010.

Mevrouw Gunning-Schepers (1951) studeerde aan de Universiteit van Groningen en aan de John Hopkins School of Public Health in Baltimore. Zij promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1991 werd zij hoogleraar Sociale Geneeskunde bij het Academisch Medisch Centrum, Universiteit van Amsterdam.

Van 1995-1997 was zij lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Sinds 1 januari 2001 is zij voorzitter van de raad van bestuur van het Academisch Medisch Centrum en decaan van de faculteit der geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam.

Mevrouw Gunning-Schepers volgt de heer Knottnerus op die met ingang van mei 2010 voorzitter wordt van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.