X de Leeuw vervult wensen van uitgezonden militairen in Uruzgan

In een pantservoertuig de studio binnenrijden, een optreden van Noortje Herlaar, met je vriendin een McFlurry eten, in een helikopter vliegen, een megagroot kleurig boeket bloemen voor je moeder of staatssecretaris Jack de Vries die zich op een hindernisbaan in het zweet werkt. Voor uitgezonden militairen in Uruzgan kan de wens voor hun thuisfront niet gek genoeg zijn. Op zaterdag 3 april bracht Paul de Leeuw in zijn programma ´X de Leeuw´ deze wensen in vervulling.

´X de Leeuw´ is een amusementsshow voor het hele gezin. Op 3 april staat de uitzending geheel in het teken van uitgezonden militairen in Uruzgan. Vanuit de Multinational Base Tarin Kowt – het voormalige Kamp Holland - en buitenposten Deh Rawod en Mirwais werd een live verbinding gelegd met de studio in Nederland.

Een van de militairen die een wens had is tweede luitenant Sharon. Zij wenste dat haar man Michael in een helikopter kon meevliegen. “Voor mijn werk bij de marine heb ik de afgelopen jaren met veel search & rescue missies meegevlogen met de Lynx-helikopter. Ik kom dan thuis met verhalen over hoe spannend en gaaf het is om onder een helikopter te hangen. Michael is daar zo enthousiast over geworden dan hij ook heel graag een keer in een helikopter wilde vliegen. Het is supergaaf dat hij nu deze kans heeft gekregen en daadwerkelijk in een heli heeft gezeten. Michael was echt onder de indruk, dat zag ik aan zijn gezicht.“