Paviljoen Wereld Expo gerund door studenten

152 Nederlandse en 162 Chinese studenten bemannen samen tijdens de World Expo het Nederlandse paviljoen in Shanghai. Het is de eerste keer dat op deze manier een internationale samenwerking tussen Nederlandse en Chinese studenten tot stand wordt gebracht.

Nederland is het eerste en enige land op de Wereld Expo dat zijn paviljoen laat bemensen door studenten.

De Nederlandse studenten zijn afkomstig van ROC’s en Hogescholen uit het hele land. In het paviljoen bekleden zij diverse functies, zoals chef kok, gastheer voor VIP’s en camerajournalist. Het gaat om een buddyproject, waarbij een Nederlandse en Chinese student aan elkaar gekoppeld worden.

Na een intensieve selectieprocedure zijn de studenten met Chinese taallessen, cultuurtraining en teambuilding voorbereid op hun stageperiode in Shanghai. Samen met het team professionals vormen zij het visitekaartje voor de 7 miljoen te verwachten bezoekers op het Nederlandse paviljoen.

Door deze unieke samenwerking leren de Nederlandse - en Chinese studenten veel van elkaars cultuur en vakmanschap. Voor de studenten en hun onderwijsinstellingen is het runnen van het Nederlandse paviljoen daarom niet alleen leuk, maar vooral ook een mooie investering in hun toekomst. De eerste groep Nederlandse studenten vertrekt op 10 april naar China.