Tweede bestuurdersonderzoek DSB Bank

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

Datum: 13 april 2010
Betreft: Tweede bestuurdersonderzoek DSB
Ons kenmerk: FM 2010/4095 M

Geachte voorzitter,

Op 12 april jl. heb ik de brief van professor Scheltema ontvangen met zijn bevindingen over het tweede bestuurdersonderzoek zoals dat door de Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten is verricht naar aanleiding van het faillissement van DSB Bank.

Het tweede bestuurdersonderzoek heeft betrekking op het voormalig lid van de raad van commissarissen bij DSB Bank, de heer Linschoten, thans commissaris bij zorgverzekeraar Menzis. De uitkomst van de herbeoordeling die de betrouwbaarheid betrof, is positief.

De conclusie van de heer Scheltema is dat de toezichthouders zorgvuldig te werk zijn gegaan en dat DNB in redelijkheid tot haar eindoordeel heeft kunnen komen. Overigens vermeldt de heer Scheltema dat het voorlopig oordeel van de AFM overeenkwam met de conclusie van DNB.

De heer Scheltema vermeldt in zijn brief ook dat de toezichthouders de laatste herbeoordeling nog niet hebben afgerond. Zodra deze derde, laatste herbeoordeling is afgerond en de heer Scheltema daarover heeft kunnen rapporteren, zal ik uw Kamer informeren over de uitkomst daarvan.

Hoogachtend,

de minister van Financiën

mr. drs. J.C. de Jager