Beschikkingen CDFD

Directie Financiële Markten

8 september 2009, nr. FM2009/1491, Staatscourant 2009,13915

De Minister van Financiën deelt mee dat het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening op 17 april 2009 namens hem met toepassing van artikel 9, eerste lid, van het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (BGfo) de erkenning van het hierna genoemde exameninstituut aanvullend heeft erkend ten aanzien van de bevoegdheid tot het afgeven van diploma’s waarmee de vakbekwaamheid wordt aangetoond. De erkende exameninstituten kunnen examens afnemen die leiden tot een geldig diploma in de zin van de artikelen 6 en 7 van het BGfo op basis van de in de Regeling vaststelling toetstermen examens financiële dienstverlening Wft vastgelegde toetstermen.

• Avans Hogeschool, erkend tot 1 juni 2009, voor de basismodule, hypothecair krediet en levensverzekeringen. Deze erkenning is een aanvulling op de erkenning van 15 mei 2007 (Stcrt. 2007,161).

De Minister van Financiën deelt mee dat het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening op 21 april 2009 namens hem met toepassing van artikel 9, eerste lid, van het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (BGfo) de erkenning van het hierna genoemde exameninstituut heeft erkend ten aanzien van de bevoegdheid tot het afgeven van diploma’s waarmee de vakbekwaamheid wordt aangetoond. De erkende exameninstituten kunnen examens afnemen die leiden tot een geldig diploma in de zin van de artikelen 6 en 7 van het BGfo op basis van de in de Regeling vaststelling toetstermen examens financiële dienstverlening Wft vastgelegde toetstermen.

• Stichting Hermes University Examen Instituut, erkend tot 1 april 2011 voor de basismodule, hypothecair krediet, consumptief krediet, schadeverzekeringen en levensverzekeringen.

De Minister van Financiën deelt mee dat het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) op 21 april 2009 namens hem in het kader van artikel 8, tweede lid, van het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (BGfo) het hierna genoemde PE-instituut heeft erkend ten aanzien van de bevoegdheid tot het afgeven van certificaten waarmee de vakbekwaamheid wordt aangetoond. De erkende PE-instituten verzorgen PE-onderwijsprogramma’s die kunnen leiden tot het geldig houden van een diploma in de zin van artikel 6 en 7 van het BGfo op basis van de in de Regeling toetstermen voor permanente educatie financiële dienstverlening Wft 2008-2009 vastgelegde toetstermen voor permanente educatie.

• Studiecentrum Financiële Branche (SCFB), erkend tot 1 juni 2010, voor de basismodule, hypothecair krediet, consumptief krediet, schadeverzekeringen, levensverzekeringen en volmacht. Deze erkenning is een aanvulling op de erkenning van 2 juli 2008 ( Stcrt. 2008,143)

De Minister van Financiën deelt mee dat het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) op 30 juni 2009 namens hem in het kader van artikel 8, tweede lid, van het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (BGfo) het hierna genoemde PE-instituut heeft erkend ten aanzien van de bevoegdheid tot het afgeven van certificaten waarmee de vakbekwaamheid wordt aangetoond. De erkende PE-instituten verzorgen PE-onderwijsprogramma’s die kunnen leiden tot het geldig houden van een diploma in de zin van artikel 6 en 7 van het BGfo op basis van de in de Regeling toetstermen voor permanente educatie financiële dienstverlening Wft 2008-2009 vastgelegde toetstermen voor permanente educatie.

• Elsevier Financiële Educatie, erkend tot 1 juni 2010, voor de basismodule, consumptief krediet, hypothecair krediet, schadeverzekeringen, levensverzekeringen en volmacht. Deze erkenning is een aanvulling op de erkenning van 2 juli 2008 (Stcrt. 2008,143).

De Minister van Financiën deelt mee dat het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening op 30 juni 2009 namens hem met toepassing van artikel 9, eerste lid, van het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (BGfo) de erkenning van het hierna genoemde exameninstituut met terugwerkende kracht tot 1 juni 2009 heeft verlengd ten aanzien van de bevoegdheid tot het afgeven van diploma’s waarmee de vakbekwaamheid wordt aangetoond. De erkende exameninstituten kunnen examens afnemen die leiden tot een geldig diploma in de zin van de artikelen 6 en 7 van het BGfo op basis van de in de Regeling vaststelling toetstermen examens financiële dienstverlening Wft vastgelegde toetstermen.

• Avans Hogeschool, erkend tot 1 november 2009, voor de basismodule, hypothecair krediet en levensverzekeringen.

De Minister van Financiën
Wouter Bos