Raad van toezicht Huis voor democratie en rechtsstaat bekend

In september 2010 is de oprichting gepland van de Stichting Huis voor democratie en rechtsstaat. De raad van toezicht van de stichting is bekend maar er wordt nog een zevende persoon gezocht.

De raad van toezicht van de stichting zal, naast voorzitter drs. W.J. (Wim) Deetman, bestaan uit de volgende leden:

  • prof. dr. H. (Henk) Dekker, hoogleraar Politieke Socialisatie en Integratie aan de Universiteit van Leiden, op voordracht van de ondernemingsraad;
  • mevrouw A.A. (Amma) Baddoo – Asante, zelfstandig adviseur en dagvoorzitter/debatleider;
  • drs. M.L. (Mark) Verheijen, wethouder in de gemeente Venlo;
  • mevrouw Y.M.H. (Yvonne) Zonderop, zelfstandig journalist en programmamaker; tevens lid van de Raad van Commissarissen van de FD Mediagroep;
  • dhr. K. (Kars) Veling, algemeen directeur van de Johan de Witt scholengroep.

Dat meldt staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in een brief aan de Tweede Kamer. Gezocht wordt nog naar een zevende lid van de raad van toezicht, met ervaring binnen democratische instituties op internationaal of supranationaal niveau. Intussen wordt de formele oprichting van het Huis voorbereid en wordt begonnen met de werving van de nieuwe directie.

Met het oog op de huisvesting van het Huis worden, in samenspraak met de Rijksgebouwendienst en de Rijksbouwmeester, nadere haalbaarheidsstudies uitgevoerd naar locaties nabij het Binnenhof. Bijleveld wil daarvan eind mei een goed overzicht hebben.