Word taalcoach

Kent u iemand die de Nederlandse taal nog niet goed spreekt? U kunt taalcoach worden en zo de helpende hand bieden.

Kent u iemand die de Nederlandse taal nog niet goed spreekt? Dat kan een familielid of een vriend zijn, een kennis, buurman of collega. Help hem of haar dan op weg met de Nederlandse taal. En met inburgeren. U kunt natuurlijk ook taalcoach worden en zo de helpende hand bieden.

Gewoon meedoen

Het is belangrijk dat iedereen in Nederland de Nederlandse taal spreekt. Dat is voor de Nieuwe Nederlanders zelf belangrijk maar ook voor ons als samenleving . Nieuwe Nederlanders kunnen makkelijker aan het werk. Maken gemakkelijker een praatje met de buurman of met de leraar op de school van de kinderen. Nieuwe Nederlanders kunnen gewoon meedoen. Daarmee slaan we meerdere vliegen in 1 klap.

Mogelijkheden

Kent u iemand die de Nederlandse taal nog niet goed spreekt? Dat kan een familielid of een vriend, een kennis, buurman of collega zijn. Help hem of haar dan met de Nederlandse taal. En met inburgeren. U kunt hem of haar wijzen op de mogelijkheden om de taal te leren en verwijzen naar de gemeente. Onder Inburgeraars op de website www.hetbegintmettaal.nl vindt u alle informatie om hem of haar verder te helpen.

Vrijwilligers

Maar u kunt ook taalcoach worden en iemand die u nog niet kent of een collega helpen met het leren van de Nederlandse taal. Onder Vrijwilligers vindt u de mogelijkheden in uw buurt.

Spot

Een televisiespot van Postbus 51 spreekt niet alleen de inburgeraar maar ook zijn omgeving aan. De spot is een onderdeel van de campagne 'De Nederlandse taal verbindt ons allemaal' en is gedurende 5 weken te zien.

Meer informatie