Lezing over het Arabisch-Israëlische conflict door Akiva Eldar

De directie Noord-Afrika en Midden-Oosten (DAM) verzorgt in samenwerking met de Encyclopedische Website Midden Oosten Fanak een lezing van de invloedrijke Israëlische politiek commentator Akiva Eldar van het dagblad Ha'aretz op 10 mei 2010 met als titel: "A year after the Obama Cairo speech-what chances for peace in the Middle East?" Meld je aan en kom ook naar deze gratis lezing.

Hoe staan de zaken ervoor tussen de Israëli’s en Palestijnen bijna een jaar na de beroemde speech van President Obama op 4 juni 2009 aan de universiteit van Caïro? Is er een Amerikaans plan? Wat zijn de opties voor de Israëli's en de Palestijnen? Wat is de rol van Europa eigenlijk?

De lezing zal gaan over de standpunten van alle partijen die direct betrokken zijn bij het Arabisch-Israëlische conflict: Israël, de verschillende Palestijnen facties, Syrië en Libanon. De heer Eldar zal een beschrijving geven van de verschillende opties waarover de partijen momenteel beschikken om het conflict te benaderen en van de politieke en economische beperkingen die zij hierbij zullen betrekken.

  • Locatie: Theater Diligentia, Lange Voorhout 5, Den Haag
  • Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
  • Toegang: Gratis
  • Voertaal: Engels
  • Aanmelden: uiterlijk op 7 mei via DAM@minbuza.nl o.v.v. ‘lezing 10 mei’ of via het aanmeldformulier rechts op deze pagina