Minister Huizinga bezoekt Land van Heusden en Altena

Minister Tineke Huizinga van VROM heeft vandaag een bezoek gebracht aan het Brabantse Land van Heusden en Altena. De minister bezocht het gebied vanwege de uitstekende manier waarop men er omgaat met de aanleg en het beheer van bedrijventerreinen.

In plaats van elkaar te beconcurreren, werken de gemeentes Aalburg, Woudrichem en Werkendam juist samen aan de aanleg van een gezamenlijk regionaal terrein in Werkendam. Hierdoor voorkomen zij dat er onnodig ruimte wordt verspild. Ook komen de opbrengsten van het nieuwe terrein ten goede aan het opknappen van oude en verrommelde terreinen in het gebied.

Minister Huizinga onthulde in Werkendam een bouwbord om de start van de bouw van het gezamenlijke terrein te markeren. In aanwezigheid van de plaatselijke bestuurders en Gedeputeerde Ruud van Heugten stak zij de loftrompet op de plaatselijke aanpak: “Het kan dus wel: zuinig omgaan met rumte en tegelijk zorgen voor een zeer aantrekkelijk vestigingsklimaat." De minister prees de gemeentes voor het feit dat ze zo nauw samen optrekken: "Het is aan die durf en dat bestuurlijke uithoudingsvermogen te danken dat het Land van Heusden en Altena een prachtvoorbeeld is van wat mij met Mooi Nederland voor ogen staat."

De samenwerking in het Land van Heusden en Altena is een van de bedrijventerreinen-pilots van Mooi Nederland. Hierin werken de ministeries van VROM en EZ samen aan een mooi en duurzaam concurrerend Nederland. Het Rijk ondersteunt de pilot financieel met een bijdrage van 200.000 €.