EK-brons en gebroken hand voor Dennis Bekkers

Taekwondoka sergeant der eerste klasse Dennis Bekkers van de Koninklijke Luchtmacht heeft gisteren een bronzen plak veroverd in de categorie -68 kg bij het Europees Kampioenschap in St.Petersburg. Na de kwartfinale moest de Europees kampioen van 2006 opgeven wegens een gebroken hand die hij in zijn voorgaande partij had opgelopen.

De Europese titel ging naar de Turk Servet Tazegul, het zilver en de andere bronzen plak gingen naar Filip Grgic (Kroatië) en Vasily Nikitin (Rusland).

Bekkers had een vrijstelling voor de eerste ronde op grond van zijn plaats op de Europese ranglijst. In de tweede ronde versloeg hij de Cyprioot Andreas Livera vrij eenvoudig met 10-1 door enkele mooie hoofdtreffers. In de kwartfinale won de Bosschenaar na een gelijke stand van 3-3 van de Fransman Yassine Belhadj door met een achterwaartse trap het ‘Golden Point’ te maken. In deze partij liep Bekkers echter tegen een handbreuk aan, waardoor het voor hem niet meer tot een halve finale kwam.

“Een vervelende breuk, maar gelukkig zit alles nu weer op zijn plaats. Komende week laat ik mijn hand nader onderzoeken”, sprak hij na afloop nonchalant. “Ik hoop wel dat ik later dit jaar gewoon kan starten op het Militair Wereldkampioenschap”.