Luchthavens Schiphol en Rotterdam The Hague Airport weer bereikbaar

De luchthavens Schiphol en Rotterdam The Hague Airport zijn sinds maandag 17 mei 13.00 uur weer vanuit de lucht bereikbaar.

Luchtverkeersleiding Nederland heeft de operationele maatregelen die om 06.00 uur waren ingegaan, grotendeels opgeheven. Dit is gebeurd op basis van de gegevens van twee meetvluchten en de laatste meteorologische informatie van het KNMI. Daaruit blijkt dat in grote delen van het luchtruim geen concentraties vulkaanas meer voorkomen die het luchtverkeer belemmeren.

Alleen in het noorden van het Nederlands luchtruim ondervindt het luchtverkeer nog beperkingen. Dit heeft tot gevolg dat vluchten van en naar Schiphol nog om die gebieden heen geleid moeten worden. De luchthaven Groningen Airport Eelde is ook weer door de lucht bereikbaar, maar alleen nog voor klein luchtverkeer.

Reizigers krijgen het advies om de website van Schiphol (www.schiphol.nl) of die van de betreffende luchtvaartmaatschappij in de gaten te houden, dit omdat sommige vluchten nog niet op schema vliegen.