Percentage bezoekers Nederlands paviljoen World Expo overtreft verwachtingen

Het percentage bezoekers van de World Expo in Shanghai dat een bezoek brengt aan het Nederlandse paviljoen Happy Street is in de eerste weken hoger dan verwacht. Dagelijks bezoeken 18000 tot 29000 het Nederlandse paviljoen. Dat komt neer op gemiddeld vijftien procent van het totaal aantal bezoekers. Vooraf was rekening gehouden met vijf tot tien procent.

Dat heeft minister Van der Hoeven op 18 mei 2010 in Shanghai bekend gemaakt tijdens de Nationale Dag op de World Expo.

Volgens de minister is het Nederlandse paviljoen in meer dan een opzicht aantrekkelijk. “Het is een open en onderscheidend paviljoen waar je al wandelend de Nederlandse prestaties op gebied van innovatie en duurzaamheid kunt bekijken."

Het paviljoen past volgens Van der Hoeven goed bij Nederland. "We presenteren ons in het buitenland als  ‘Pioneers in International Business’ . Dit paviljoen laat nog eens zien hoe onderscheidend en innovatief Nederland omgaat met de uitdagingen van de 21ste eeuw.”

Green building

Van der Hoeven brengt op 18 en 19 mei 2010 samen met de prins van Oranje en prinses Máxima een bezoek aan Shanghai. Na de Nationale Dag op de Expo volgt er ook nog een bezoek aan de campus van DSM Shanghai. Deze ‘green building’ is op alle fronten duurzaam gebouwd: van locatie en transport tot materiaalkeuze en recycling, ook tijdens de bouw. Hiermee is het een van de eerste gebouwen in China met een certificering voor duurzaamheid (LEED Gold certification).