Knoflookthee en yoghurt op menu bij DSM Shanghai

Prins Willem-Alexander, prinses Máxima en minister van der Hoeven hebben woensdag 19 mei 2010 in het hoofdkantoor van DSM in Shanghai een demonstratie over voedselinnovatie bijgewoond.

Ook kreeg het gezelschap uitleg over hoe het bedrijf verantwoord omgaat met energie en water in de vestigingen in China

Het koninklijk paar en de minister waren van maandag 17 tot en met woensdag 19 mei 2010 in Shanghai. Ze brachten hier onder andere een bezoek aan het Dutch Cultural Center.

Dinsdag 18 mei werd tijdens de Nationale Dag een bezoek gebracht aan Happy Street, het Nederlandse paviljoen van de Wereldexpo in Shanghai.

Knoflookthee

Bij DSM zag het gezelschap hoe het bedrijf innovatieve nieuwe producten maakt. Er werd onder andere knoflookthee en yoghurt geproefd. Het hoofdkantoor van DSM beslaat 25.000 vierkante meter en heeft een grote Research en Development-afdeling. Het gebouw is een zogenoemd ‘green building’ en voldoet aan alle normen van duurzaamheid.

Supersnelle trein

Prins, prinses en minister gingen met de supersnelle trein Maglev naar DSM. De trein rijdt op topsnelheid 431 kilometer per uur en verbindt het stadscentrum van Shanghai met het vliegveld.