Beleidsbrief ontwikkelingssamenwerking 'Een zaak van iedereen'

Op 29 juni jl. bood ik u de Kabinetsagenda 2015 aan over het realiseren van de Millennium Ontwikkelingsdoelen. Op de derde dinsdag in september ontving u de Begroting V, Buitenlandse Zaken voor het jaar 2008.

In de Kabinetsagenda berichtte ik u namens het Kabinet over de voortgang van het project ‘De Millennium Ontwikkelingsdoelen dichterbij’. In de Begroting 2008 zijn de beleidsintensiveringen beschreven die voortvloeien uit de bevindingen van het project ‘De Millennium Ontwikkelingsdoelen dichterbij’.

Bijgaande beleidsbrief schetst de achtergronden van de beleidskeuzes zoals deze in de Begroting 2008 zijn neergelegd. Ook wordt een verdere uitwerking van het ontwikkelingssamenwerkingsbeleid gepresenteerd, met name voor wat betreft de bilaterale samenwerkingsrelaties. In de beleidsbrief wordt tevens aangegeven welke verdere uitwerking u nog tegemoet kunt zien.

De Kabinetsagenda, de Begroting 2008 en de brief ‘Een zaak van iedereen’ vormen een geheel. Het doet mij een genoegen u deze beleidsbrief namens het kabinet te kunnen aanbieden ten behoeve van nader overleg met uw Kamer over de begroting 2008 en het verdere ontwikkelingsbeleid van de regering.

De minister voor Ontwikkelingssamenwerking,

Bert Koenders