Kamerbrief inzake openbare ronde tafel over China, de Olympische Spelen en mensenrechten

Graag wil ik uw Kamer uitnodigen voor de openbare ronde tafel over het thema China, de Olympische Spelen en mensenrechten die op 17 januari 2008 van 10:00-12:00 uur zal worden gehouden in het Carlton Ambassador hotel aan de Sophialaan 2 te Den Haag. Met deze openbare ronde tafel wordt uitvoering gegeven aan de door uw Kamer aangenomen motie van het lid Van Baalen cs van 8 november 2007.

Onder leiding van een moderator, zullen de staatssecretaris Bussemaker van VWS, voorzitter Terpstra van NOC*NSF en voorzitter Nazarski van Amnesty International en ondergetekende zitting hebben in een panel. Na een inleiding van de panelleden zullen de aanwezigen in de gelegenheid worden gesteld om het panel vragen te stellen.

Om het openbare karakter van de ronde tafel zoveel mogelijk te waarborgen, zal de aankondiging ervan breed worden verspreid. Specifiek zullen Nederlandse mensenrechtenorganisaties, bij mensenrechten betrokken sporters, relevante contacten bij kennisinstellingen en bedrijven gericht op China en/of sport alsook de media een uitnodiging ontvangen. Omdat de ruimte in het Carlton Ambassador hotel beperkt is tot ongeveer 100 zitplaatsen, zal toelating in principe alleen na aanmelding kunnen geschieden. Bij de aanmeldingsprocedure zullen, anders dan het moment waarop men

zich aanmeldt, geen selectiecriteria worden toegepast. Vanzelfsprekend is voor uw aanwezigheid geen aanmelding vooraf vereist.

De minister van Buitenlandse Zaken,

Drs. M.J.M. Verhagen