Kamerbrief inzake stand van zaken implementatie EG-richtlijnen vierde kwartaal 2006

Hierbij doe ik u het overzicht toekomen van de stand van zaken met betrekking tot de implementatie van EG-richtlijnen in de Nederlandse wetgeving in het vierde kwartaal van 2006.

Zoals door de ministerraad op 19 mei jl. is besloten bij de behandeling van het kabinetsstandpunt over de notitie “Nederland in Europa – Europa in Nederland”, zullen de implementatieoverzichten van EG-richtlijnen, die dit ministerie per kwartaal aan de Eerste Kamer en Tweede Kamer toezendt, voortaan vergezeld gaan van een brief waarin een appreciatie van de implementatieresultaten van de betrokken departementen wordt gegeven. Dit om tot een beter kwalitatief oordeel te kunnen komen over de voortgang op het terrein van de implementatie van EG-richtlijnen.

Vanwege de demissionaire status laat het huidige kabinet uitvoering van bovengenoemd besluit over aan het nieuwe kabinet. Hiermee kan het nieuwe kabinet bij het volgende kwartaaloverzicht, dat uw Kamer in april a.s. zal worden toegezonden, een appreciatiebrief meesturen, waarin ook zal worden ingegaan op de mogelijke oorzaken van de dan eventueel ontstane implementatieachterstanden.

De Minister van Buitenlandse Zaken,

Dr. B.R. Bot