Defensie goed vertegenwoordigd bij succesvolle Roparun

Defensie heeft afgelopen weekend met succes deelgenomen aan de Roparun. Het team met militairen van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) kwam gisteren als tweede van de 275 deelnemende teams over de finish. Defensie nam met maarliefst 7 teams deel aan de langste hardloopestafette ter wereld waarmee geld wordt opgehaald voor kankerpatiënten.

Naast het KMA-team, deden er teams mee van de Opleidings- en Trainingscommando's Rijden en Manoeuvre, Paresto, de Defensie Materieel Organisatie en 2 teams van de luchtmacht. Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Jac Jansen, reikte bij de finish op de Rotterdamse Coolsingel medailles uit aan de luchtmachtdeelnemers van het team ‘Wings for Life’. De captain van het team gaf aan dat de omstandigheden goed waren. Vooral de reacties van het publiek in de Nederlandse plaatsen die werden gepasseerd waren hartverwarmend.

En ook achter de schermen was de krijgsmacht goed vertegenwoordigd. Het 7 personnen tellende Algemene Coordinatieteam van de Roparun bestond uit 5 medewerkers van het Air Operations Control Station Nieuw Milligen, allemaal met een achtergrond in de verkeersleiding. Het coördinatieteam volgde de voortgang van de run, stuurde eventueel hulpteams aan en fungeerde als meldkamer.

Parijs-Rotterdam

De Roparun is een estafetteloop van 530 kilometer. De renners vertrokken afgelopen zaterdag vanuit Parijs om 20.05 uur en finishten maandag om 13.41 uur op de Coolsingel in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal 8 lopers die ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen. Daarnaast bestaat een team uit 4 fietsers en een aantal mensen in de begeleiding. Dat zijn chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins.