Kamerbrief overlijden korporaal der eerste klasse Luc Janzen

Hierbij deel ik tot mijn leedwezen mee dat op zaterdagmiddag 22 mei de 25- jarige korporaal der eerste klasse Luc Janzen in Uruzgan bij een aanslag met een geïmproviseerd explosief om het leven is gekomen. Bij deze aanslag zijn ook een kapitein van het Franse leger en een Afghaanse tolk gesneuveld. Vier Nederlandse militairen raakten gewond, waarvan twee ernstig. Hun toestand is stabiel en zij keren alle vier naar Nederland terug voor verdere behandeling. Drie van hen zijn vandaag in Nederland aangekomen, de vierde militair zal later terugkeren. De families van de desbetreffende militairen zijn op de hoogte gesteld. Het lichaam van korporaal Janzen zal zo spoedig mogelijk naar Nederland worden overgebracht.

DE MINISTER VAN DEFENSIE

E. van Middelkoop