Landmachtdagen gaan op gepaste wijze door

Tijdens de open dagen van de Koninklijke Landmacht wordt op gepaste wijze stilgestaan bij het overlijden, afgelopen zaterdag, van korporaal Luc Janzen en 2 coalitiepartners in de Afghaanse provincie Uruzgan. De uitvaart van Luc Janzen valt samen met de Landmachtdagen 2010 die zaterdag 29 en zondag 30 mei plaatsvinden op de Johannes Postkazerne in het Drentse Havelte.

Korporaal der eerste klasse Luc Janzen, een Franse militair en een Afghaanse tolk sneuvelden afgelopen weekend door een aanslag met een geïmproviseerd explosief. Hierbij raakten ook 4 landmachtmilitairen gewond. Luc Janzen en de gewonden worden in de loop van deze week naar Nederland teruggebracht. Defensie staat op gepaste wijze stil bij het verlies en welzijn van haar gesneuvelde en gewonde militairen, maar gaat wel door met haar werk en missies. Dit geldt eveneens voor de Afghaanse en de ISAF-troepen, die aandacht besteden aan het tragische verlies van hun collega’s, maar ook niet stoppen met het werk dat zo essentieel is voor de Afghaanse bevolking.

Nationale en internationale veiligheid

De Landmachtdagen 2010 heeft ‘Mee op missie’ als thema en laat juist zien wat Nederland nationaal en internationaal presteert op het gebied van veiligheid, internationale rechtsorde en de handhaving van de mensenrechten. Naast een aantrekkelijk en actief programma voor alle leeftijden laten de dagen zien dat Nederlandse militairen klaar staan voor uw veiligheid en die van anderen. De veiligheid waar Luc Janzen, een Franse militair en een Afghaanse tolk dit weekend de hoogste prijs voor betaalden.

De geplande media-uitingen voor de Landmachtdagen worden rondom de terugkeer en de uitvaart waar mogelijk stopgezet.