Luc Janzen terug in Nederland (video)

Het lichaam van de in Uruzgan gesneuvelde korporaal der eerste klasse Luc Janzen is vandaag om 17.30 uur aangekomen op Vliegbasis Eindhoven. Daar werd hij met een korte ceremonie overgedragen aan zijn nabestaanden.

Tachtig militairen van 42 Bataljon Limburgse Jagers uit Oirschot vormden op Eindhoven een erehaag. Met de traditionele erehaag, die start in het inzetgebied en eindigt bij de nabestaanden, nemen militairen afscheid van gesneuvelde kameraden en worden zij symbolisch op hun laatste reis begeleid en beschermd. Enkele collega's uit Uruzgan zijn samen met Luc teruggevlogen naar Nederland. Zij keren na de uitvaartplechtigheid terug naar het missiegebied.

Het lichaam van de in Uruzgan gesneuvelde korporaal der eerste klasse Luc Janzen is woensdag 26 mei 2010 om 17.30 uur aangekomen op Vliegbasis Eindhoven. Daar werd hij met een korte ceremonie overgedragen aan zijn nabestaanden.

Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm, Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Rob Bertholee en Commandant 13 Gemechaniseerde Brigade brigadegeneraal Michiel van der Laan waren bij de plechtigheid aanwezig.