Reisadvies van BZ op boekingssites

Vakantiegangers en reizigers die op internet een reis boeken, kunnen voortaan direct reisadvies opvragen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op de belangrijkste reissites van Nederland is een banner geplaatst met als titel “Reisinformatie over elk land, lekker bij de hand!” Door het invullen en aanklikken van de bestemming komt men automatisch op een internetpagina van Buitenlandse Zaken met het reisadvies voor dat land.

Minister Verhagen: "Veel Nederlanders zoeken op het internet hun vakantiebestemming. Met deze on-line campagne hopen we dat ze al surfend ook op onze tips voor een goede reisvoorbereiding stuiten. Want als je van te voren je zaken op orde hebt, kan dat een hoop ellende schelen mocht je in het buitenland in de problemen raken."

Het reisadvies is gratis, actueel en betrouwbaar; het wordt samengesteld door het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassades wereldwijd. Naast reisadvies vindt de reiziger hier ook landeninformatie en contactgegevens van bijvoorbeeld de ambassade in het betreffende land.

Minister Verhagen lanceerde de campagne officieel door als eerste een iPhone applicatie te demonstreren, die ook direct toegang biedt tot de reisadviezen van Buitenlandse Zaken.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken werkt hiervoor nauw samen met de grootste Nederlandse touroperators, reis- en vakantiesites, luchtvaartmaatschappijen en luchthavens. Om de samenwerking te bekrachtigen, tekende minister Verhagen op 26 mei een overeenkomst met de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR).