Special Forces krijgen herinneringsmedaille

De mariniers en commando’s die in Afghanistan de derde rotatie van Special Forces-eenheid Task Force 55 vormden, hebben gisteren de Herinneringsmedaille Vredesoperaties ontvangen. De mannen van het Korps Mariniers en het Korps Commando Troepen zijn sinds een maand terug uit Afghanistan.

De militairen ontvingen de medaille uit handen van de commandant Korps Mariniers, brigadegeneraal der mariniers Rob Verkerk en de commandant van het Korps Commandotroepen, kolonel Rob Querido. Laatstgenoemde complimenteerde de onderscheiden manschappen tijdens de uitreikingsceremonie met het geleverde werk. “En dat met een mix van Maritime Special Operating Forces, het Korps Commando Troepen en een veelheid aan ondersteunde partijen.”

Draaginsigne Gewonden

Kolonel Querido reikte daarnaast samen met brigadegeneraal der mariniers Verkerk het Draaginsigne Gewonden uit aan een marinier die tijdens de missie letsel opliep. Querido benadrukte het nut van het gezamenlijke optreden van mariniers en commando’s. “Wanneer de Commandant der Strijdkrachten dat wenst of de politiek dat opdraagt, zullen we naast en met elkaar vechten tegen dezelfde opponent. Dit vereist dat wij vaker kennis moeten uitwisselen en op diverse plaatsen ter wereld moeten opleiden en trainen. Dit alles zonder de identiteit van de beide korpsen te verliezen.”