Voorbereidingen Landmachtdagen in volle gang (video)

Een grote groep militairen is al enkele dagen volop in touw op de Johannes Postkazerne in Havelte, om alles klaar te krijgen voor de Landmachtdagen die daar komend weekend plaatsvinden. Genisten bouwen aan zogenoemde ‘compounds’ en leggen tijdelijke wegen aan. Voertuigen en ander materieel worden op hun juiste plek gezet.

De landmacht past ook dit jaar weer de succesformule toe van static shows, demonstraties en vooral veel activiteiten. Zo kunnen bezoekers kennismaken met vrijwel alles wat de landmacht in huis heeft: de verschillende eenheden, de mensen en het materieel. Uiteraard staan de militairen paraat voor uitleg of gesprek. Dat ook het verleggen van de grenzen bij een dergelijk groot en sportief evenement hoort, hoeft geen betoog. Iedereen, jong en oud, kan op 29 en 30 mei in Havelte een sportieve uitdaging aangaan.

De voorbereidingen voor de Landmachtdagen op 29 en 30 mei in het Drentse Halvelte zijn momenteel in volle gang. Een impressie.

Mee op missie

Hét landmachtevenement van het jaar laat zien op welke manier dit krijgsmachtdeel een belangrijke bijdrage levert aan de vrede en veiligheid, zowel in Nederland als wereldwijd. Of het nu in de tropische hitte van het Afrikaanse continent is of in de vrieskou rond de poolcirkel, de professionals van de landmacht voeren hun taken uit. “Mee op missie’ is dan ook het thema van deze Landmachtdagen.