Internetsite voor nabestaanden vliegramp Tripoli

Sinds vandaag is er een speciale internetsite voor nabestaanden van slachtoffers en andere betrokkenen bij de vliegramp in Tripoli. De site www.ivc-vliegramptripoli.nl (extern) dient als tijdelijk, virtueel informatie- en verwijscentrum.

De site biedt informatie over uiteenlopende onderwerpen rondom steun en opvang na de vliegramp. Er is informatie te vinden over praktische, materiële, geestelijke en juridische zaken. Er komt ook een forum om ervaringen uit te wisselen; dit forum is alleen toegankelijk voor nabestaanden en direct-betrokkenen.

Ervaringen met eerdere gebeurtenissen als de vuurwerkramp in Enschede en de Nieuwjaarsbrand in Volendam, hebben duidelijk gemaakt dat getroffenen en nabestaanden na een ramp gebaat zijn bij één loket voor al hun vragen. Daarnaast is het van belang dat er een gelegenheid wordt geboden om met elkaar in contact te komen.
Omdat bij de vliegramp in Tripoli nabestaanden verspreid wonen over het land, is het niet praktisch een lokaal fysiek loket op te richten. Daarom is gekozen voor een internetsite; niet alleen als bron voor informatie en verwijzing, maar ook ter ondersteuning van onderling contact via een apart forum.

De site is ontwikkeld door Impact, landelijk kennis- en adviescentrum voor psychosociale zorg na rampen, in opdracht van de Rijksoverheid samen met een aantal zorg- en dienstverleners.