Kiezersregistratie voor Nederlanders in het buitenland tot 27 april

Nederlanders in het buitenland die op 9 juni 2010 willen stemmen bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer, moeten zich uiterlijk op 27 april registreren bij de gemeente Den Haag.

Op 9 juni 2010 vinden in Nederland de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Tijdens deze verkiezingen kunnen alle Nederlandse kiesgerechtigden hun stem uitbrengen. Dit geldt ook voor kiezers met de Nederlandse nationaliteit die buiten Nederland wonen of tijdelijk in het buitenland verblijven en niet meer bij een Nederlandse gemeente staan ingeschreven.

Voor deelname aan de verkiezingen dient u zich te registreren bij de gemeente Den Haag. Indien u al geregistreerd bent (doordat u zich voor de vorige Tweede Kamerverkiezingen in 2006 hebt laten registreren) krijgt u binnenkort automatisch het registratieformulier toegestuurd.

Wanneer u zich voor de eerste keer wilt gaan registreren, kunt u gebruik maken van het formulier dat binnenkort op www.denhaag.nl beschikbaar komt. Ook op www.uheefthetvoorhetzeggen.nl zal een link naar dit formulier worden opgenomen.

U dient tevens van het registratieformulier gebruik te maken als uw adres tussentijds is gewijzigd of als u zich eerder hebt laten registreren voor de Europese verkiezingen in 2009.

Uw registratieformulier moet uiterlijk 27 april 2010 zijn ontvangen door de gemeente Den Haag of een Nederlands consulaat, een Nederlandse ambassade of de Vertegenwoordiging op de Nederlandse Antillen en Aruba.