Rouvoet steunt jonge Kinderrechtenhelden met 50.000 euro

Bij de opening van het Kinderrechtenhuis in Leiden heeft minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) bekend gemaakt dat hij het Young Child Rights Advocates Fund steunt met 50.000 euro.

Dit nieuwe internationale Kinderrechtenfonds is een initiatief van het Kinderrechtenhuis. Het fonds brengt jongeren bij elkaar die hebben aangetoond dat ze op moedige wijze vechten voor de rechten van kinderen. De jongeren zijn afkomstig uit landen waar kinderrechten onder druk staan door politieke omstandigheden, geweld en armoede.
Rouvoet: “Deze jonge Kinderrechtenhelden kunnen hier in het nieuwe Kinderrechtenhuis ideeën uitwisselen, van elkaar leren en samen kinderrechtprojecten opzetten. Daarnaast kunnen deze helden ons als samenleving ook inspireren en scherp houden om ons te blijven inzetten voor kinderrechten. Want dat werk is nooit klaar. Ik zie er naar uit om hen hier te ontmoeten.”
Het Kinderrechtenhuis - tot stand gekomen door de inspanningen van Stichting Utopa - wordt door Rouvoet een nieuwe mijlpaal genoemd in de geschiedenis van de kinderrechten in Nederland.